Sukhi Dhuli Urad Dal...


preparation I hr.
Cooking 29 mins.
Serves 4

Ingredients:

3/4 cup split black beans (dhuli urad dal )-soaked in
1.1/2 cups water for 1 hour
1 onion -sliced
1 " piece ginger- grated
3 tbsp oil
3/4 tsp salt
1/2 tsp turmeric (haldi),1/2 tsp red chilli powder
1/4 tsp amchoor, 1 tsp dhania powder

Method:
  1. Clean and wash dal. soak in 1.1/2 cups water for 1 hour.
  2. keep onion & ginger in a flat round glass dish. Sprinkle oil on it .Mix. Add salt, haldi, chilli powder, amchoor and dhania powder . Microwave uncovered for 5 minutes.
  3. Add dal along with water to the onions. Mix well. Microwave covered for 15 minutes. stir once in between after 8 minutes.
  4. let it stand for 3 minutes. sprinkle chopped coriander and mix gently with a fork. Serve hot.
saamag:

/ कप धूलि उड़द दाल -एक घंटे के लिए पानी में भिगो दें
प्याज -स्लाइस काट लें
टुकड़ा- अदरक, कदूक्स करें
बड़े चमच्च ,तेल
/ छोटा चमच्च नमक
/ छोटा चमच्च हल्दी
/ छोटा चमच्च लाल मिर्च पावडर
/ छोटा चमच्च अमचूर
छोटा चमच्च धनिया पावडर

विधि:

दाल को साफ़ करें और धो लें घंटे के लिए पानी में भिगों दें .
प्याज और अदरक को गोल चपटी ग्लास दिश में रखें. उस पर तेल छिडकें|मिलाएं|नमक हल्दी मिर्च पावडर, अमचूर और धनिया पावडर मिलाएं .बिना ढके मिनट माइक्रोवेव करों|
दाल पानी समेत प्याज में डालें अच्छी तरह मिलाएं
ढक कर १५ मिनट माइक्रोवेव करें आठ मिनट के बाद बीच में एक बार हिलाएं
मिनट प्रतीक्षा करें कटा हुआ हरा धनिया छिडकें और कांटे से हलके से मिलाएं. गर्म परोसें.

No comments:

Post a Comment